MINISTER ZA INFRASTRUKTURO IN ŽUPANI PODPISALI DOGOVOR O SODELOVANJU PRI IZVEDBI KOLESARSKE POVEZAVE 4P - PRIJETNA POT PRIJATELJSTVA IN POVEZOVANJA

V četrtek, 24. maja 2018, so minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič in župani občin Škofljica Ivan Jordan, Grosuplje dr. Peter Verlič, Ivančna Gorica Dušan Strnad, Žužemberk Franc Škufca in Dolenjske Toplice Jože Muhič podpisali dogovor o sodelovanju pri izvajanju projekta državnega in regijskega pomena »Načrtovanje in povezovanje kolesarskih in drugih poti na območju občin Škofljica, Grosuplje, Ivančna Gorica, Žužemberk in Dolenjskih Toplic«: »4P – PRIJETNA POT PRIJATELJSTVA IN POVEZOVANJA«.

Z dogovorom so določili regijskega koordinatorja projekta »4P – PRIJETNA POT PRIJATELJSTVA IN POVEZOVANJA«, in sicer predstavnika Občine Grosuplje Uroša Močnika, našega vodja urada za komunalno infrastrukturo, ki bo med občinami usklajeval aktivnosti, potrebne za izvedbo kolesarske povezave, saj bo treba določiti dokončno umestitev odsekov in tras državnih in občinskih kolesarskih povezav v prostor ter obseg in način zagotavljanja denarnih sredstev posameznih občin in Direkcije RS za infrastrukturo.

Regijski koordinator projekta Uroš Močnik bo prioritete za izvajanje posameznih etap regijskega kolesarskega omrežja usklajeval v dogovoru s predstavnikom Direkcije RS za infrastrukturo Alešem Gedrihom.

V prihodnosti se bomo tako lahko zapeljali po približno petdeset kilometrov dolgi kolesarski poti, ki bo vodila od Ljubljane, preko Škofljice, Grosupljega, Ivančne Gorice, Žužemberka in vse do Dolenjskih Toplic. Gre za projekt, ki ga bodo veseli vsi ljubitelji kolesarjenja, pa tudi za projekt, ki spodbuja trajnostno mobilnost. Pozitivno vpliva tako na naše zdravje kot na okolje, v katerem živimo. Da bo tudi prihodnost naše občine zelena, da bo zelena prihodnost Slovenije.

Za ogled videoposnetka podpisa kliknite TUKAJ.

Vir: www.grosuplje.si 

Contact

Do you have any questions? Contact us.

Contact us