OBISK PREDSEDNIKA INŠTITUTA REGIJ EVROPE DR. FRANZA SCHAUSBERGERJA

Že dobro leto mineva, odkar so Občine Grosuplje, Ivančna Gorica in Trebnje ustanovile Medobčinski razvojni center, katerega osnovna naloga je spremljanje in prijava na evropske razpise. Občina Grosuplje se je že kmalu potem vključila tudi v združenje ALDA – Evropsko združenje za lokalno demokracijo in postala članica inštituta IRE – Inštitut regij Evrope (Institute of the Regions of Europe).

V začetku letošnjega sta nas obiskala Marco Boaria, vodja oddelka za razvoj in Aldo Xhani, koordinator programov evropskega državljanstva iz združenja ALDA, na naše povabilo pa se je tokrat odzval tudi predsednik Inštituta regij Evrope dr. Franz Schausberger, s katerim sta se župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar srečala že na 13. konferenci Evropskih regij in mest, ki je potekala konec septembra v Salzburgu.

Predsednik Inštituta regij Evrope dr. Franz Schausberger je s sodelavci dr. Joachimom Fritzem, dr. Berndom Petrischem, Liso-Marie Stauffer, Merimo Abdic in Martino Balazic našo občino obiskal v sredo, 8. novembra 2017. V prostorih MRC-ja občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Trebnje sta ga poleg našega župana dr. Petra Verliča in direktorja občinske uprave mag. Dušana Hočevarja sprejela tudi podžupan občine Ivančna Gorica Tomaž Smole in direktor občinske uprave občine Trebnje mag. Janez Pirc, srečanju pa je prisostvovala tudi vodja MRC-ja občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Trebnje Jasmina Selan s sodelavcem Petrom Zakrajškom.

Vodja MRC-ja Jasmina Selan je uvodoma predstavila vse tri občine, nekaj osnovnih podatkov, naravne in kulturne znamenitosti, pa seveda uspešno izvedene ter načrtovane projekte. Nekaj besed je namenila tudi delu medobčinskega razvojnega centra, za tem se je odvila krajša razprava.

Predsednik Inštituta regij Evrope dr. Franz Schausberger je ob koncu srečanja dejal, da nam bodo ob morebitnih prijavah naših projektov na posamezne evropske razpise z veseljem nudili podporo, ob slišanem sicer sam najlepše možnosti vidi na področju kulturne dediščine ter v projektih v povezavi z naravo, imamo namreč lepo naravo, ljudje pa se radi sprehajajo, kolesarijo, preživijo svoj čas v naravi.

Župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar pa sta ob tej priložnosti še posebej izpostavila mobilnost, veliko potenciala vidita na prvotni železniški progi Ljubljana - Kočevje, ter naše pomembno arheološko najdišče Magdalenska gora.

(Vir: www. grosuplje.si)

Contact

Do you have any questions? Contact us.

Contact us