OBČINA GROSUPLJE JE PREJELA NAZIV PROSTOVOLJSTVU PRIJAZNO MESTO

V okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva je v torek, 15. maja 2018, v Kulturnem domu Krško potekala prireditev Slovesni dan prostovoljstva, na kateri je Slovenska filantropija podelila nazive Junaki našega časa, Naj prostovoljec v javni upravi, Prostovoljstvu prijazno mesto, Naj mentor prostovoljcev in Naj mentorica prostovoljcev. Veseli smo, da je naziv Prostovoljstvu prijazno mesto prejela tudi Občina Grosuplje.

Vse zbrane v dvorani, nagrajence in druge obiskovalce, je uvodoma lepo pozdravil župan občine Krško mag. Miran Stanko ter vsem zaželel prijetno počutje v občini Krško. Ob tej priložnosti je z nami delil tudi nekaj misli o prostovoljstvu. Dejal je, da gre pri prostovoljstvu za to, da se odzovemo na različne izzive, ki jih vidimo okoli sebe, pa v okviru uradnih institucij niso tako dobro obravnavani, da bi bili lahko zadovoljni. Pri prostovoljstvu gre torej za nek notranji poziv, ki ga nosi vsakdo v sebi, oziroma ga nosijo tisti, ki so prostovoljci, s tem ko se odzovejo, pa pomagajo graditi boljšo družbo in boljše odnose med nami vsemi.

Izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak pa je povedala, da so že pred 19 leti sklenili, da bi bilo prav, da se v naši družbi pove, da je med nami veliko prostovoljcev, da je veliko mladih, ki se ukvarjajo s prostovoljstvom, veliko mentorjev, ki bdijo nad njihovo vzgojo in razvojem, veliko skupnosti, ki so pripravljene vlagati v prostovoljstvo, in da je prostovoljstvo nasploh nekaj, kar je treba v naši družbi gojiti in negovati.

Slovenska filantropija je tako letos že 19. zapored organizirala Nacionalni teden prostovoljstva, v katerem so vsi dnevi v tednu namenjeni prav temu, obeležitvi vseh ur, energije, veselja, dobre volje, ki ga predvsem prostovoljke in prostovoljci, mentorji in nenazadnje tudi občine, župani, občinske uprave namenjamo temu, da je v naši družbi prostovoljstvo še kako razvito. »Zato en velik poklon v imenu Slovenske filantropije vsem prejemnikom današnjih priznanj, vsem junakinjam in junakom, mladim, vsem mentorjem in seveda vam županjam in županom, ki se trudite, da bi v naši skupnosti prostovoljstvo živelo in da bi se imeli ljudje možnost aktivno udejstvovati v družbenih procesih ter s tem hkrati tudi bogatiti svoje življenje,« je še dejala izvršna direktorica Tereza Novak.

Sledila je slovesna podelitev priznanj občinam, šolam, mentorjem in zaposlenim v javni upravi, ki so se posebej izkazali na področju prostovoljstva.

Za izreden posluh, razumevanje in spoštovanje prostovoljskih organizacij, za sistemsko spodbujanje prostovoljstva tudi v strateških dokumentih občine, za podporo medgeneracijskemu povezovanju, za izkazovanje solidarnosti ter humanosti in vzpostavitev mreže prostovoljcev za pomoč bolnim in onemoglim, za omogočanje brezplačne uporabe prostorov društvom in za sodelovanje v večjih prostovoljskih dobrodelnih akcijah je naziv Prostovoljstvu prijazno mesto prejela tudi Občina Grosuplje. Naziv je prevzela strokovna sodelavka na uradu za finance, gospodarstvo in družbene dejavnosti Tjaša Pleško.

S kulturnim programom so slovesnost obogatili mladi ustvarjalci iz občine Krško.

Vir: www.grosuplje.si 

Contact

Do you have any questions? Contact us.

Contact us