V SKLOPU PROJEKTA FATE SO NAS SPREJELI TUDI NA MESTNI OBČINI NOVI SAD

V sklopu projekta FATE – Fighting for equal access to sports and exercise in tretjega dobrodelnega mednarodnega turnirja v kickboxingu sta predstavnike Občine Trebnje in partnerjev v projektu (KBV Fearless Fighters, Trebnje, Victory Gym Trenčin, Trenčin, Slovaška, KBT Victory, Novi Sad, Srbija in Diamond Boxing Academy, Trst, Italija) v petek, 7. 9. 2018, na Mestni občini Novi Sad sprejela podžupan Novega Sada Srdjan Kružević in predsednica Združenja za pomoč osebam z Downovim sindromom Novi Sad Violeta Popović.

 

 

 

Podžupan Novega Sada je ob tej priložnosti poudaril, da skrb za ranljive skupine prebivalstva, kljub temu, da je le-ta sistematična, izvajana na institucionalni ravni in ji občina namenja znatna sredstva, ne more biti popolna in se ne izvaja uspešno, če se v proces ne vključujejo različna družbeno odgovorna podjetja, organizacije in posamezniki. Poleg tega, da ima turnir FATE Fight Night »Do Pobede« Novi Sad mednarodni in športni značaj, je le-ta pomemben tudi, ker usmerja pozornost javnosti na zelo pomembno temo, in to je socialno vključevanje oseb s posebnimi potrebami, s pomočjo športa. Velikost uspešnih športnikov se poleg rezultatov, ki jih dosegajo, odraža tudi skozi to, koliko so pripravljeni pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. Dodal je, da mesto Novi Sad priznava pomen tovrstnih dogodkov in bodo omenjene vedno z veseljem podprli. Kružević je zaključil z zahvalo direktorju občinske uprave Občine Trebnje Janezu Pircu in koordinatorki projekta Mateji Zupančič za obisk in vložen trud ter delo na projektu.

Direktor občinske uprave Trebnje Janez Pirc se je za sprejem zahvalil tako županu Novega Sada Milošu Vučiću kot tudi podžupanu in vsem prisotnim, nato pa pojasnil cilje projekta "FATE". Dejal je, da je v ospredju vsekakor dobrodelni značaj projekta, in sicer socialno vključevanje oseb s posebnimi potrebami in širjenje prepričanja, da lahko del sredstev od organizacije profesionalnih športnih dogodkov različni klubi namenijo različnih centrom za pomoč osebam s posebnimi potrebami, in s tem doprinesejo k večjim možnostim športnega udejstvovanja teh oseb. Poleg tega pa je projekt pomemben tudi iz vidika izmenjave trenerjev in članov partnerskih klubov ter skupni treningi, saj na ta način borke in borci pridobivajo neprecenljive izkušnje v sparingih za kasnejše uradne borbe v sklopu turnirjev.

Bogdan Stojčić iz Kluba tajskega boksa "Victory", ki je v soboto, 8. 9. 2018, torej dan po obisku na občini, organiziral tretji mednarodni dobrodelni turnir v kickboxingu, je povedal, da je bila začetna ideja sicer, da bo njihovo dobrodelno delovanje povezano izključno z zbiranjem sredstev na omenjenem dogodku, vendar pa je po prvem treningu z otroci z Downovim sindromom ugotovil, da cilj projekta ni le v zbiranju in darovanju sredstev, temveč tudi v povezovanju in druženju. Ravno zato sedaj redno izvajajo treninge s člani združenja Down Novi Sad. Dodal je, da je zanj največja sreča videti iskrene nasmehe na obrazih udeležencev treningov.

Nekaj vtisov iz sobotnega turnirja FATE Fight Night »Do Pobede« Novi Sad si že lahko preberete na Facebook strani projekta FATE, končno analizo in članek s fotografijami pa bomo tudi na naši spletni strani z vami delili v kratkem.

Contact

Do you have any questions? Contact us.

Contact us