Delovni sestanek MRC-ja z Regionalno agencijo za razvoj vzhodne Srbije (RARIS) v Trebnjem

V sredo, 15. marca 2017, je ekipa Medobčinskega razvojnega centra na delovnem obisku sprejela predstavnike RARIS-a oziroma Regionalne agencije za razvoj vzhodne Srbije. Sestanek se je pričel v veliki sejni sobi Občine Trebnje, kjer so goste nagovorili župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic, podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole, predstavnica Dobrot Dolenjske Barbara Jerovšek in ravnateljica Grma Novo mesto - Centra za biotehniko in turizem Helena Jurše Rogelj. V nadaljevanju sta obiskovalcem iz Srbije Simon Kastelic in Mateja Zupančič iz Medobčinskega razvojnega centra predstavila občine MRC-ja, dobre prakse in prioritete.

Agencija RARIS, katere ustanoviteljice so občine Majdanpek, Kladovo, Bor, Knjaževac, Boljevac, Negotin, Sokobanja in mesto Zaječar, Območna gospodarska zbornica Zaječar, Strabag, nevladna organizacija “Timočki klub” in Fakulteta za menedžment Zaječar, je neke vrste javno-zasebno partnerstvo, katerega cilj je podpora razvojnim pobudam, ki izhajajo iz institucionalnega povezovanja. Stremijo k trajnostnemu razvoju v vzhodni Srbiji, njihove glavne aktivnosti pa so zelo podobne aktivnostim MRC-ja.

Po predstavitvi RARIS-a s strani direktorja Vladana Jermića, nam je uspelo identificirati kar nekaj skupnih točk in prioritet, na katerih bo temeljilo naše nadaljnje sodelovanje.

Po formalnem delu na občini, smo predstavnike RARIS-a odpeljali še na predstavitev Dobrot Dolenjske, za katere so izvedeli in izrazili interes že pred prihodom v Slovenijo, saj poskušajo tudi sami vzpostaviti regionalno blagovno znamko vzhodne Srbije, ki bo združevala ponudbo turističnih nastanitev, hrane in pijače, domačih obrti in drugih storitev. V Dobrotah so bili poleg postrežbe domačih dobrot deležni tudi podrobne obrazložitve nastanka, namena in delovanja blagovne znamke s strani Špele Smuk.

 

Ekipa MRC

Kontakt

Imate vprašanje? Stopite v stik z nami.

Kontaktirajte nas